USA 2011: Yellowstone

Tidigare inlägg31 maj lämnade vi Denver och åkte bil genom Colorado hela dagen. Med fina berg utanför bilfönstret var det en trevlig resa. Efter ett flertal timmar kom till en stad som heter Cody. Den var idyllisk och vi sov där en natt.


Nästa dag åkte vi iväg tidigt och när vi åkte in i Yellowstone tog jag den här bilden på välkomsskylten som är av en sådan bra kvalite så det är helt otroligt.Yellowstone är världens äldsta nationalpark. Den ligger mellan klippiga bergen och har en aktiv vulkan under sig. Därför är landskapet där helt otroligt. Marken ryker, bergen ryker, vattnet är turkost och grönt och orange, det är snö i juni, en av floderna har skapat en canyon mitt i allt och bisonoxarna vågar gå så nära människor att man nästan blir lite rädd. Allt detta såg jag under den första dagen.


Den natten bodde vi på ett hotell mitt i Yellowstone, i en liten by omringad av berg. Där fanns det renar som var sjukt tama.


Nästa dag såg vi massa andra coola saker. I ordning: Mer rykande vattenpölar, en bisonxe som gick precis vid vägen (och en som gick bredvid vår bil som jag inte tog bild på), människor i dimma, lillasyser i sommarsnöstorm, en liten gejser, en STOR gejser, en pöl med grönt-gult vatten, en pöl som såg ut som en firre och Grand Prismatic. Den sistnämnda är världens tredje största varma källa och är så färgglad på grund av olika bakterier. Vi klättrade upp för ett brannt berg för att kunna se den ordentligt, och det var verkligen värt det. Visst är den cool?!Andra och sista natten i Yellowstone spenderades på ett hotell, Old Faithful In, som också är världens största timmerhus. Glömde att fota det dumt nog, men häftigt var det. Nästa dag åkte vi ut ur nationalparken men hann se en cayote och en bisonbebis på vägen.

Dagen, 3 juni, spenderades i bilen och vi korsade tre delstater innan vi kom till Saltlake City. Där bodde vi på ett hotell precis vid flygplatsen och nästa morgon tog vi ett flyg till New York. Bilder från the Big Appel kommer när det är lite sämre väder ute.


Soluppgång över klippiga bergen från hotellrummet innan vi åkte till flygplatsen.

Phew! Mycket bilder i det här inlägget som skulle redigeras och sättas i olika ordningar. Fast det är rätt nice ändå, man får liksom återuppleva allt igen.


Kommentarer

Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-post: (kommer inte synas, don't worry)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0