Min sköra trådMitt liv är lite som en balansgång just nu.
När det går bra, när jag inte svajar, är allt så underbart perfekt. Jag flyttar mig framåt, sakta men säkert, steg för steg. Just då tänker jag inte på den tunna tunna tråden under mig, tråden som kan brista när som helst, för jag är helt uppslukad av det faktum att det går. Att jag klarar mig.

Men så slinter jag. Ett litet felsteg och allt skakas om. Min balans blir rubbad och jag stannar upp, vinglar ostadigt fram och tillbaka. Ibland tror jag att jag kommer ramla och känner hur kallsvetten rinner längst ryggraden. Då krävs all min koncentration för att jag ska få grepp på allt igen. När det väl slutat svaja står jag kvar en lång stund, andas. Till slut kan jag fortsätta igen, lite försiktigare än innan.

Jag får inte riktigt ihop det. Igår gick jag framåt både snabbt och säkert. Hakuna Matata, inga bekymmer. Idag står det still. Inget svaj, men framåt går det då inte. Imorgon kan jag börja vingla igen.

Tråden har inte brustit än i alla fall. Jag har inte ramlat och det tänker jag inte göra. Jag planerar att bygga på den där tråden. Göra den tjockare för varje dag som går, tråd för tråd. Till slut kan jag fläta ihop den. Min tråd kommer bli till en stadig bro och jag kommer inte behöva balansera längre. Jag kommer gå genom livet i en maklig takt så att jag inte missar något och jag kommer aldrig behöva oroa mig för att ramla.

Aldrig igen.

Kommentarer
Skrivet av: Emma B.

Kan verkligen relatera :/ Säg till om du vill snacka :)

2011-10-02 16:22:17
Blogg: http://rememberelpis.tumblr.com
Skrivet av: Tuva

sv: Ja! :D

2011-10-02 20:09:22
Blogg: http://tuvasliv.blogg.se/
Skrivet av: Tuva

sv: Haha, aww!! :')

2011-10-02 21:38:35
Blogg: http://tuvasliv.blogg.se/

Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-post: (kommer inte synas, don't worry)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0