SofiaModell: Sofia Appelgren
Makeup: Mathilda Giertz
Foto och redigering: Jag (Canon 550D och Canon EF 50mm/1.4 + Adobe Elements 8)

En annan av modellerna jag fotade under fototräffen är Sofia. Hon var jättesnäll och jättelång. Jag brukar liksom räknas som lång och kände mig extremt liten bredvid henne. Hennes klänning var fin, hon hade vackra röda läppar och jag fick riktigt bra bilder. Vi sprang runt uppe i skogen och tvingade henne att sitta på alla möjliga konstiga ställen. Det var urkul.

Förvänta er många bilder på den här tjejen framöver.


The Imaginarium of Dr. Parnassus


Igår tittade jag på filmen The Imaginarium of Dr. Parnassus. Den var härlig och typiskt mig.


Men jag blev lite ledsen också, för det var den sista filmen Heath Ledger var med i innan han dog. Det är så sorgligt, han var så duktig.


Heath Ledger dog under inspelningen, så Johnnny Depp, Jude Law och Collin Farell fick spela hans roll Tony i vissa delar av filmen. Det låter knäppt, men om man ser filmen förstår man hur det går.


Här är några andra karaktärer i filmen. Dr. Parnassus och Djävulen på översta bilden och på understa bilden Dr. Parnassus dotter Valentina och Anton. Det finns också med en dvärg (fast det är inte en dvärg egentligen. förvirrande, jag vet) vars haka man ser på den understa bilden av Heath Ledger.

Jag älskar den här filmen. Den är mysig och rolig och absolut värd att se.


USA 2011: Yellowstone

Tidigare inlägg31 maj lämnade vi Denver och åkte bil genom Colorado hela dagen. Med fina berg utanför bilfönstret var det en trevlig resa. Efter ett flertal timmar kom till en stad som heter Cody. Den var idyllisk och vi sov där en natt.


Nästa dag åkte vi iväg tidigt och när vi åkte in i Yellowstone tog jag den här bilden på välkomsskylten som är av en sådan bra kvalite så det är helt otroligt.Yellowstone är världens äldsta nationalpark. Den ligger mellan klippiga bergen och har en aktiv vulkan under sig. Därför är landskapet där helt otroligt. Marken ryker, bergen ryker, vattnet är turkost och grönt och orange, det är snö i juni, en av floderna har skapat en canyon mitt i allt och bisonoxarna vågar gå så nära människor att man nästan blir lite rädd. Allt detta såg jag under den första dagen.


Den natten bodde vi på ett hotell mitt i Yellowstone, i en liten by omringad av berg. Där fanns det renar som var sjukt tama.


Nästa dag såg vi massa andra coola saker. I ordning: Mer rykande vattenpölar, en bisonxe som gick precis vid vägen (och en som gick bredvid vår bil som jag inte tog bild på), människor i dimma, lillasyser i sommarsnöstorm, en liten gejser, en STOR gejser, en pöl med grönt-gult vatten, en pöl som såg ut som en firre och Grand Prismatic. Den sistnämnda är världens tredje största varma källa och är så färgglad på grund av olika bakterier. Vi klättrade upp för ett brannt berg för att kunna se den ordentligt, och det var verkligen värt det. Visst är den cool?!Andra och sista natten i Yellowstone spenderades på ett hotell, Old Faithful In, som också är världens största timmerhus. Glömde att fota det dumt nog, men häftigt var det. Nästa dag åkte vi ut ur nationalparken men hann se en cayote och en bisonbebis på vägen.

Dagen, 3 juni, spenderades i bilen och vi korsade tre delstater innan vi kom till Saltlake City. Där bodde vi på ett hotell precis vid flygplatsen och nästa morgon tog vi ett flyg till New York. Bilder från the Big Appel kommer när det är lite sämre väder ute.


Soluppgång över klippiga bergen från hotellrummet innan vi åkte till flygplatsen.

Phew! Mycket bilder i det här inlägget som skulle redigeras och sättas i olika ordningar. Fast det är rätt nice ändå, man får liksom återuppleva allt igen.


Dagredogörelse 11.06.28Tro mig, ni vill inte se mitt ansikte på första bilden.

Varmt har det ju vart idag då.
Mellan halv tio och ett idag låg jag och Paul nere vid vattnet och stekte. När vi var färdigbrända tog vi tunnelbanan till Sumpan (Sundbyberg har ett charmigt smeknamn jao) och shoppade 2hand. En klänning till mig och en väska till den andra flickan. Sen tittade vi på film (Chocolat ♥) och när jag kört hem Paul efter en totalt awesome dag gick jag en långpromenad med mina parentser till Hemmakväll och köpte fler filmer på deras sommarrea (kan starkt rekomenderas för filmnarkomaner). Så idag har jag inte gjort några fler origamifåglar att visa eller kommit på något härligt inlägg att publicera. Men ibland måste det bli lite dagsredogörelser också liksom.

P.S Alltså, rubriken. Ni får ursäkta min brist på fantasi, jag skyller på solsting.

Papperstunnt flygfä


I morse lärde jag mig att vika origamifåglar. Dom är vackra och jag är stolt.


Henrik IIModell: Henrik Jiber
Makeup: Emilia Sandström
Foto och redigering:Jag (Canon 550D och Canon EF 50mm/1.4 + Adobe Elements 8)

Fick ju då inte så många bilder på den här pojken (om man nu får kalla någon som är flera år äldre än en själv för "pojke"), men här är två till. Visst ser han ut som en vampyr eller nåt på första bilden? Och den andra är ju bara för underbar, HAHA!

Det blir mycket porträtt nu. Två modeller kvar från fototräffen ju. Men det är härligt.


Harry Potter 7 part 2......är liksom slutet på allt.
Det känns så sjukt stört. Jag läste min första HP-bok när jag gick i sexårs, och har varit trollbunden sen dess. I nio år. Och den 14 juli ska jag se den sista filmen.
Jag vill inte att det ska ta slut.

Att se


Från mitt fönster en tidig januarimorgon.

Jag ser så mycket från mitt rum.
Soluppgången i väst på vintern. Det sista kvällsljuset som lyser upp husen på sommaren. Fotbollsplanen och gånggatan då träden har tappat alla sina löv, annars är det bara som ett stort grönt hav där nere. Om jag står så långt till höger som möjligt och sträcker på mig riktigt ordentligt kan jag ibland se boulplanen där alla pensionärer hänger när det är fint väder. Jag ser in i alla fönster på huset mittemot och kan spionera på folk när dom trötta står i köket i sina morgonrockar och gör i ordning frukost, eller när dom sitter uppe alldeles för sent på kvällarna för att häcka framför datorn. Ibland gungar det småbarn i korggungan på vår gård. Då ekar deras skratt mellan husen och får oss att le lite grann och kanske ställa oss vid fönstret för att titta på dom en stund innan vi går tillbaka till vårt. När det är lite regn i luften även fast solen skiner kan jag se hela regnbågen och alla färger och det är så vackert. Klara nätter ser jag månen och stjärnorna så väldigt tydligt.
Så det händer att jag står vid min fönster och bara tittar och tittar och tittar tills ögonen inte orkar mer och jag blundar och försöker komma ihåg allt det vackra men det försvinner ändå efter ett litet tag och jag måste öppna ögonen igen. 


HenrikModell: Henrik Jiber
Makeup: Emilia Sandström
Foto och redigering:Jag (Canon 550D och Canon EF 50mm/1.4 + Adobe Elements 8)

Introducing Henrik.
Som sagt, den enda manliga modellen på fototräffen. Om sanningen ska fram så hade min grupp aldrig honom som modell. Men jag ställde mig bakom några andra vid två tillfällen för att få lite bilder, han var ju så coolt sminkad! Kolla ögonbrynen liksom... 
Den här bilden fick väldans power i svartvitt, det gillas.

MidsommarMin gårdag bestod i princip av att ta hand om fyra småbarn, äta hur mycket mat som helst och bli totalt utklassad på Mario Kart av mina kusiner. Det var härligt.

Idag har jag tittat på bio men nu orkar jag inte göra så mycket mer. Mitt huvud är tungt som en sten och jag vill bara sova bort resten av eftermiddagen. Men det går inte för sig.
Nu ska jag hälla i mig liter av kaffe så att jag i alla fall kan hålla mig vaken till middan.


Alicia III
Modell: Alicia Francke Bocio
Makeup: Fanny Axelsson
Foto och redigering: Jag (Canon 550D och Canon EF 50mm/1.4 + Adobe Elements 8)

Sista serien på Alicia.
Åh vad jag blir vemodig. Det var så jäkla kul att fota henne! Men, nu går vi vidare till en av de andra tre modellerna. Det blir nog Henrik nu, den enda manliga modellen på fototräffen (förutom Dennis M, men honom vågade jag inte fota, haha).


Amerikansk Skönhet"But it's hard to stay mad, when there's so much beauty in the world. Sometimes I feel like I'm seeing it all at once, and it's too much, my heart fills up like a balloon that's about to burst... And then I remember to relax, and stop trying to hold on to it, and then it flows through me like rain and I can't feel anything but gratitude for every single moment of my stupid little life."

Idag tittade jag på American Beauty. Det är en sån där riktigt bra film. En film som är sjukt rolig men samtidigt sjukt sorglig, och ibland lite awkward. Karaktärerna är så extrema att filmen nästan blir osannolik.
Har ni inte sett den, se den.


Alicia IIModell: Alicia Francke Bocio
Makeup: Fanny Axelsson
Foto och redigering: Jag (Canon 550D och Canon EF 50mm/1.4 + Adobe Elements 8)

Lite fler bilder på Alicia! De två stående är DE ENDA stående jag tog på henne, vilket jag ångrar nu i efterhand. Helkroppsbilder är ju så himla fint. Men, jag har aldrig fotat porträtt förut och man lär sig av sina misstag, right?

Jag kör nog en svartvit serie också innan jag går vidare till nästa modell. Svartvit är fint.

Föresten, ser ni hur skärpan är på ett grässtrå på första bilden? HUGE fail.


Music Television

Vädret är underbart idag. Det är som att någon har satt på en dusch och det fullkomligt ÖSER ner. Så idag kan man göra hur slöa saker som helst hemma utan att ha dåligt samvete för att man inte går ut.

Hur som helst. Jag har ätit min frukost framför MTV varje dag sen sommarlovet började, och har insett hur lite jag har tittat på musikvideos sen Spotify. Vissa är ju så sjuuukt bra! Det här är mina favoriter just nu.


Den här är bara för härlig. Jag har har tittat på den typ 10 gånger idag.


Första gången jag såg den här hade jag ett stort "WTF?" skrivet i mitt ansikte, men alltså... ♥ Bruno Mars dansar så jäkla bra. Och aporna också, HAHA <3


Jag brukar inte gilla sånt här. Like, at all. Men refrängen på den här är såå braa. Acapellan i början är inte så pjåkig heller. Sen att dom är i något slags övergivet lagerhus istället för på en lyxklubb, det är bra ballt. Men visst är han läskigt lik Chris Brown? Dom dansar likadant också. Creepy...

USA 2011: Denver vol. 2

Fortsättning på vol. 1


Nästa dag, 28 maj har vi kommit till nu, gick familjen minus mamma på ännu en promenad och tittade på lite skyskrapor och rykande mark.Då kom vi till en ståtligt, väldigt amerikansk byggnad. Om man stod på ett av trappstegen framför huset var man precis en mile över havsytan. Det tyckte vi var coolt.
Sen har jag inte mer bilder från den här dagen, för det enda vi gjorde var att fika och gå runt på Barnes & Nobel och titta på böcker.
Sen kom en dag då vi körde hardcore shopping. Inte mycket intressanta bilder den dagen, så vi hoppar till den 30 maj istället.Då åkte vi upp till klippiga bergen, som ligger precis vid Denver. Där var det fortfarande vår och viderungen hade precid blommat ut. Vi gick runt med varma jackor och fingervantar i kylan, men det var fint så det gjort ingenting.


Sista dagen i Denver såg man bergen jättebra från vårt hotellrum. Så jag knäppte några bilder innan vi åkte ner med den snabba hissen man får lock i öronen av och satte oss i hyrbilen. Destinationen var Yellowstone som ni får höra mer om någon annan gång.


Bang Bang, I shot you downJag och Palle är charmiga, oh ja.

Idag vare sista dagen jag kan plåga min comprades.
Alla åker nämligen till varsitt landställe imorgon och lämnar mig helt forever alone. Min lillasyster sticker på språkresa också så jag kommer verkligen inte ha någon att vara med. BUHU.

Vi stack i alla fall in till stan en snabbis och jag köpte den fina stickade tröjan på bilden på Monkis rea. Och en bikiniöverdel. Sen tog mina pengar slut, haha.


Alicia


Modell: Alicia Francke Bocio   
Makeup:
Fanny Axelsson
Foto och Redigering: Jag (Canon 550D och Canon EF 50mm/1.4. + Adobe Elements 8)

Alicia var den första modellen vi fotade på fototräffen (vi = Ebba, Harriet och Marisa). Hon var jättehärlig och skrattade hela tiden, och det var väldigt lätt att fota henne. Den här bilden är jag riktigt nöjd med, gräs är charmigt och Alicias ögon fick ett fint ljus (reflexskärm ♥).
Det kommer upp fler bilder i en serie senare, måste bara hitta några som ser bra ut tillsammans...


Painting the little one
Två bilder på när Josefine stylade Filippa idag.
Vi stack ut med två par klackskor och en hemmagjord reflexskärm och plåtade massa härliga bilder. Så nu har jag USAbilder, fototräffsbilder och lillasyserbilder som jag kan fylla bloggen med. Härligt värre!

Imorgon blir det bilder på en av modellerna från fototräffen, och möjligen en Denver vol. 2. Asum, right?!


USA 2011: The tale of the Squirrel

Här kommer en liten histora från när jag var i USA. Läs och njut

En dag var två barn och en pappa ute och gick längst ett järnvägsspår i en amerikansk storstad.


Plötsligt såg dom en ekorre!


Ekorren hoppade upp i ett träd och barnen följde efter. Den äldsta dottern höll upp sin teleobjektivprydda kamera så högt som möjligt och tog denna bild. Den yngre av dom kom dock inte på tok så när ekorren, dels för att hon är liiiten men också för att hon inte har någon tele what so ever på sitt objektiv.


Hon blev då så här ledsen.


Nästa dag såg dom ytterligare en ekorre. Denna var betydligt tamare och mycket närmare de två flickorna. Den äldre tog då denna bild, och den yngre lyckades få en nästan lika nära.


Då blev hon glad igen (ekorresmile ♥) och dom levde lyckliga i alla sina dar!


Mager Kärlek


                                                                                                                                                                     Källa

När någon gå runt med en bit text från ens favoritlåt på ryggen känns det lite pirrigt längst ner i magen.
Man inser att det finns andra som insett vilket underverk av musikstycke det är,
och det känns så väldigt trevligt.


USA 2011: Denver vol. 1

Äntligen är jag färdig med lite bilder från USA! Enjoy.Flygturen tog 9+4 timmar (mellanlandning i New York), men med massa trevliga filmer som kan kunde välja mellan och gratis Cola var det heeelt okej.


Vi kom fram till Denver sent på eftermiddagen, totalt jetlagade. Men vårt hotell rum hade fin utsikt i alla fall!


Nästa morgon åt vi frukost. På Starbucks <3
Sen gick mamma till sin konferens som hon skulle delta i medans vi var i Denver. Då vandrade de resterande tre fjärdedelarna av vår familj ut på äventyr i Denver och hittade både brandpostar och fina fåglar.På eftermiddagen satte jag och Filippa oss på fönsterkarmen och tittade på den fina utsikten från trettioandra våningen.


Den kvällen blev det Hard Rock Café till middag. Får servitör vars huvud man ser i nedre vänstra hörnet hette Taylor och var ungefär den skönaste männska jag någonsin träffat.

Har så mycket bilder från Denver, så vi får köra på en vol. 2 som kommer upp snart!


Fototräff i HagaparkenFotonördar är vi allihopa, allihopa....

Idag bar det av till Hagaparken!
Elin aka Nevnarien, Michaela, Lina och Ottilia annordnade en fototräff där idag, och bor man en kvart från Hagaparken går det liksom inte att inte anmäla sig. Det var HUR kul som helst! Jag hade anmält mig till modellfotograferingen som var mellan elva och två, och fotade då olika modeller i en grupp med tre andra tjejer. Vi använde reflexskärm, vilket jag aldrig har gjort förut, och bilderna blev så himla bra ♥ Jag ska titta igenom dom och redigera massa, sen kommer nog några upp här :)

Modellerna var jätteduktiga, alla var sjukt trevliga och vi hade tur med vädret. Bra dag? Oh ja. 


When It RainsFörsta dagen på sommarlovet spenderades med äveventyr i regnet.
Eller, äventyr och äventyr. Jag var tvungen att köpa ett nytt minneskort till min kamera då mitt gamla är sönder och det enda som jag hade som ersättning lät mig ta ungefär 70 bilder. Inte jättekul, nej. Så jag tog mig, genom spöregnet, till Clas Ohlsson.

Och köpte fel minneskort.

Så jag var tvungen gå och lämna tillbaka det (kände mig inte alls som en idiot) och fick veta att de inte hade det minneskort jag ville ha. Eftersom den enda liknande affären i närheten var Kjell & Co. vandrade jag ditåt istället och hittade faktiskt rätt kort, trot eller ej. När jag skulle betala fungerade däremot inte mitt Visakort, så jag sprang iväg till närmaste automat och tog ut pengar. SEN kunde jag köpa det jäkla minneskortet.

Resten av dagen spenderade jag hos Josefine. Vi drack te och spelade sims, perfekt sysselsättning när de är skitväder. 

Skolavslutningen igår var förresten awesome, spenderade hela dagen med fint folk och hade det allmänt mysigt ♥


50mm/1.4


Canon EOS 550D + EF 50mm f/1.4 USM

Jag har köpt ett nytt objektiv!
Ett underbart EF 50mm f/1.4 USM ♥ Fick med mig den frå USA eftersom det är så himla mycket billigare där. Objektivet, ett UV-filter och en fjärrutlösare kostade tillsammans mindre än vad endast objektivet gör i Sverige.
Prisvärt or what?

Mitt minneskort till kameran har bråkat med mig sen jag kom hem så idag var första gången jag provade att fota med objektivet. Och jag älskar det. Kör på 1.4 hela tiden, haha. Stor bländare är så himla awesome.


Snälla Bli MinTexten i den här låten är så fin att man vill börja gråta.

Sunny Day
Min nya tygpåse från USA ser ni där, ska visa annan shopping senare.

Baddag idag!
Cyklade till Ekerö med Josefine och Melina och en korg full med mackor, vindruvor och en limepaj från Findus som vi fick gratis på ICA. Första doppet för i år säger jag bara, jisses vad det var skönt! Sen satt det några härliga småkillar bredvid oss som roade sig, och mig, med att trycka sina små kalla och blöta händer mot Josefine och Melinas magar när dom låg och solade ♥

Och jag lovar, bilder från USA kommer.
Ärligt talat så har jag inte ens kollat igenom dom. Jag oorkaar iintee! Men det blir väl dåligt väder snart och då ska ni se, då kommer det inlägg på löpande band.


High aboveNu är jag hemma!
Totalt jetlagad och sjukt trött dock efter att ha varit vaken i över ett dygn. Det är omöjligt att sova på flygplan, speciellt när man har en lockande TVskärm framför sig med mängder av bra filmer...

Det har varit en helt underbar resa som jag kommer berätta mer om när jag har fått lite ordning på alla min bilder (och inte är på gränsen till att lägga huvudet på tangentbordet och somna).


RSS 2.0